meny
Bilrost.com - rostskydd, underredsbehandling bil: Tectyl Dinitrol Dinol i Uppsala Stockholm
Rostskydd Forum
Rostskydd Karta
Click flag for English!

Välkommen till Rostskyddsspecialisten, Mästare på Rostskydd!

Closer Look: Bakom Kulisserna!

...Detaljerade bilder med mer info


Bakom Kulisserna


Galleri 1: Ta bort delar, Tvätta, Torka
      (14 fotos)
Galleri 2: Ta bort Rost, Grunda/Måla
      (11 fotos)
Galleri 3: Behandling av insidan av Rambalkarna
      (10 fotos)
Galleri 4: Rostskyddsmedel Behandling
      (10 fotos)
Galleri 5: Hålrumbehandling, Biltvätt!
      (6 fotos)
Galleri 6: Rost & Korrosion, Tvätt
     (10 fotos)
Galleri 7: Kunden, dags för en rostskyddstest!     (7 fotos)

Galleri 1: Skruva bort delar, tvätta, torka

Bilen "hemma"


Bilen är "hemma" i 3 dygn

Mestadels av de tre dygn då bilen rengörs, sandblästras, målas, behandlas och torkas får den hänga upplyft.

Obs: Det här är typiskt för en sex år gammal bil, mycket rost undertill men som är väl underhållen utvändigt, den rostskyddsbehandlas här av Rostskyddsspecialisten.

Foto # 1: Ta bort delar...

Foto # 2: 80 skruvar!

Foto # 3: Smuts och salt bakom stänkskyddet!


Ta bort Delar

 

Foto #1: Hjul, fenderskydd, plastdetaljer, åtkomstskydd , gamla fabriken tejp etc. tas bort för att rengöra och skydda bilen.
Foto #2: Ca. 50 till 80 skruvar, är bultar, omslag, och pluggar ur en vanlig bil!
Foto #3: Närbild av smuts, salt, blad mm som samlas bakom en typisk markkappa, och rost på bilen! Borttagning av delar är avgörande för att skydda områden som vanligtvis är utom synhåll och ut ur sinnet att de flesta bilägare.

Obs:  Många rostskydds företag inte ta bort delar, eller ta bort väldigt få delar. Kunderna bör insistera alla företag att ta detta steg, och sedan rena och behandla alla områden som dessa!

Bildelar skruvas bort...
a


Bildelar skruvas bort

Hjul, lister, innerskärmar, stänkskydd, plastdetaljer, gummipluggar demonteras för att kunna nå in överallt när man tvättar och rostskyddar bilen.

Obs: Bilen har tvättats och sandblästrats på alla silver /grå ytor inklusive stötdämpare, fjädersäten, hjulhus, rambalkar, som var rostiga på grund av att biltillverkaren har fuskat med rostskyddet.

The rainman cometh...

Tvätt

En "regnig" dag...

Även om solen skiner ute, behöver Rostskyddsspecialisten hetvatten och högtryck för att tvätta en bil. All smuts och gammal rostskyddsmassa tvättas bort. Det här är det nödvändiga förarbetet innan man kan ta bort rosten.

Obs: Smuts, lera, vägsalt finns under bilens skärmar och påskyndar processen av nedbrytning och rostangrepp. Rosten finns mest på de ställen som bilägaren inte kan se, eller inte ens kunde ana! Rostskydd får under inga omständigheter appliceras på ett område som inte är grundligt tvättat, sandblästrat, grundmålat, och är helt torrt.

Tyvärr är den trista verkligheten den att många företag nöjer sig att spraya svart rostskyddsmedel överallt, utan att bry sig om att vare sig tvätta, sandblästra, grundmåla eller torka bilen innan. Många bilägare spenderar tusentals kronor på sådana behandlingar, och anar inte att de får tillbaka sin bil i ett sämre skick än tidigare.

Nu är smuts, salt och dylikt inbakat under deras fina bil, med ett lager av en svart "massa". Tänk på att nu kan inte ens en noggrann biltvätt avlägsna allt som bakats in i det lagret. Rosten kan nu i lugn och ro äta upp metallen i bilen!

Sand city...


Sandlådan!

Massor av blästersand behövs för att blästra rent från rost på nästan varje bil. Även nyare bilar som är 2-3 år gamla. På den här Mazdan behövdes 5 säckar, dvs. 125 kg sand!
Rosten som förstör din bil hamnar här. Golvet är täckt med ungefär en sandsäck, det är så mycket som går åt för 30 minuters sandblästring.Foto # 1:

Foto # 2:

Foto # 3:

Foto # 4:


Sandblästring!
Foto # 1: Den silverblanka metallen framför munstycket på bilden var orangebrun färgad av rost, och efter sandblästringen lämnas en blänkande vit ren slät metall som är färdig för torkning och tre komponents epoxy grundfärg.
Foto # 2:  Med speciell utrustning, rikligt med tålamod och mycket sand avlägsnas rosten effektivt, speciellt bra på platser som är svåra att komma åt med t.ex. slipmaskin.
Foto # 3: Rosten som lämnar bilens underrede har en hastighet av 50 till 100 km/h.
Foto # 4: Ta alltid bort rosten!

Obs: Rosten måste alltid tas bort från bilen innan man grundmålar, och rostskyddsbehandlar. Tyvärr vägrar vissa företag att ens noggrant tvätta bilen eller att ta bort rosten, vilket är anledningen till att de inte vågar erbjuda en 10-årig garanti, som vi gör (Garanti).

Torkprocess foto # 5:

Torkningsprocess foto # 6


Torkningen

Efter varje steg

Efter varje steg måste bilen torkas ordentligt för att man skall kunna behandla den med bästa kvalité och längst varaktighet. Skulle man använda en naturell torkning skulle det ta flera dagar mellan stegen, vilket innebär flera veckor för en rostskyddsbehandling. Rostskyddsspecialisten har stora dieseldrivna varmluftmaskiner som torkar bilen i 10 till 18 timmar efter varje steg.

Obs: Somliga företag bryr sig helt enkelt inte om att tvätta och ännu mindre om att torka de bilar som de kommer att rostskydda. Varför?  Jo, torkanordningen är en dyr historia och... det tar tid att göra arbetet korrekt.
Foto #5: Varmluftsanordningen är inbyggd i golvet och ger en jämn värme överallt under bilen. De svarta slangarna leder den varma luften in i bilens rambalkar bilen torkas efter hetvattenhögtryckstvätten, sandblästringen, epoxygrundfärgen, och efter varje lager av skyddsmedel
(Vi lägger på fyra lager skyddsmedel).
Foto # 6: Industrifläktar med kraftfulla motorer blåser in varmluften under bilens underrede (extra cirkulation) för att effektivt torka alla delar av bilens underrede 6-24 timmar efter varje steg.

Vidare till Galleri 2


rostskyddsbehandling  Nils Angerstig                             map & directions
Smedsbo 755 92 Uppsala  •  Tel. 018-36 20 20  •  Mob. 0705-36 20 20              www.bilrost.com   


Tectyl (inte dinitrol, dinol, tuffkote, tuff kote, auson, merkasol, noxudol)
.