meny
Bilrost.com - rostskydd, underredsbehandling bil: Tectyl Dinitrol Dinol i Uppsala Stockholm
Rostskydd Forum
Rostskydd Karta
Click flag for English!

Välkomen till Rostskyddspecialisten, Mästare på rostskydd


Karta & Vägbeskrivning!


Rostskydd Karta Dinitrol     Tectyl (inte dinitrol, dinol, tuffkote, tuff kote, auson, merkasol, noxudol)


Nils Angerstig

Nils Angerstig
Rostskyddsspecialisten

Företaget
Datum
Rostskyddsspecialisten, milstolpar och anteckningar...
1990

Motormannens bilverkstad startas i Smedsbo: En bil och plåtverkstad som kunde erbjuda rostskyddsbehandlingar och andra bilreparationer.

1994

 

Rostskyddsspecialisten grundas: specialiserar sig på rostskyddsbehandlingar. Mercasol 845/831 och Dinol Dinitrol (Tuff-Kote) blev de första märken vi använde för våra behandlingar. Då startades en lång undersökning (som skulle sträcka sig mellan 3 och 5 år) angående de olika rostskyddsmedel som finns i Sverige. Målet är att bestämma vilka produkter och metoder som är bäst på att skydda kundernas bilar mot rost och korrosion under en lång tid, samt att komma underfund med vilken procedur som är allra bäst. (Inte billigast och inte mest vinstgivande, dessa är redan kända).

1994

Inköp av Bilvårdsspecialistens rostskyddsutrustning: (Tuff-Kote Dinol - Dinitrol) i Uppsala som lägger ner sin verksamhet angående rostskydd. Början på en specifik undersökning av Tuff-Kote Dinols rostskyddsmetoder.

1995

Ny service: Kunder som rostskyddar sin bil hos Rostskyddspecialisten får disponera en lånebil till självkostnadspris (50 kr / dygn) under behandlingstiden som är ungefär tre till fem dygn.

1996

Utökning av undersökningen: Auson Noxudol och Valvoline Tectyl läggs till undersökningen. Köpte rostskydds utrustning från en ytterligare Tuff-Kote Dinol station.

1997

Rostskyddsspecialisten vill förbli oberoende: Vägrar att ta emot olika erbjudanden att ingå i stora rostskyddsbehandlingskedjor. Oberoendet är viktigt för att kunna behålla möjligheten att ärligt erbjuda de bästa rostskyddsbehandlingar som finns.    

1998

FYRÅRIGA STUDIEN ÄR KLAR! Rostskyddspecialisten gjorde en fyra års oberoende undersökning och jämförde alla medel och behandlingar som finns i Sverige. Efter det bestämdes att Valvoline Tectyl ska bli det rostskyddsmedel som Rostskyddsspecialisten ska använda i framtiden. Övriga jämförelsevis stora behandlingsmedel som har undersökts är Mercasol, (Tuff-Kote) Dinol Dinitrol, Auson Noxudol, Hagmans och Teroson.

Det mest effektiva! I samarbete med representanter av olika rostskyddsmedelstillverkare har Rostskyddsspecialisten utvecklat en extremt effektiv behandling, som består av fyra lager. Den processen kräver först ett lager av kemiskt kompatibel och genomträngande (tunn) uppvärmd Tectyl. Sedan behövs tre lager av tjock Tectyl från olika vinklar (inklusive torkning mellan varje lager) för att undvika skuggor. På en rostborttagning, även som tillval!

Med stöd av den här omfattande undersökningen kan Rostskyddsspecialisten med trygghet erbjuda 6-års garanti på alla behandlade bilar. Det här är faktiskt unikt i Sverige. Kanske kan ett litet kvalitetsmedvetet oberoende företag bidra till att höja standarden på Sveriges rostskyddsbehandlingar?

Obs: Vi kommer att fortsätta med att anpassa kvalitén i konsten att rostskydda till de teknologiska framstegen. Målet är att ge kunden det bästa möjliga rostskyddet! Med en rostfri och kemiskt neutral yta (som kan uppnås med sandblästring och mekanisk rostborttagning) kan även en äldre bil kan förväntas vara rostfri under minst sex år.


En av de viktigaste slutsatserna från denna oberoende undersökning är att själva metoden är en huvudfaktor när man effektivt ska skydda bilar mot rostangrepp och korrosion. Det är speciellt under en period mellan fyra till sex år efter det att behandlingen har gjorts som metoden visar om den håller!

En annan grundläggande slutsats är oberoende av arbete och rostskyddsmedel är att rosten måste avlägsnas innan man applicerar rostskyddsmedlet. Detta bekräftas av oberoende tillverkares rekommendationer. Man får endast applicera rostskyddsmedlet på ytor som är rena, kemiskt kompatibla och termiskt kontrollerade.

2000-09-09

Hemsidan öppnas! Rostskyddsspecialistens hemsida, www.rostskyddsspecialisten.com.

2000-10-18

En avdelning kallad Tidningsartiklar läggs till, som innehåller artiklar om rostskyddsbehandlingar skrivna i olika tidningar.

2002

En fyrårig mini studie sätts upp som handlar om de hundratals bilar som under de senaste fyra åren, har behandlats med rostskyddspecialistens metod. Även äldre bilar är fortfarande rostfria efter en fyra lagers Tectyl behandling hos Rostkyddsspecialisten. Som från 1998 års undersökning visar, de nyckelfaktorer som hindrar rost och korrosion är ett ordentligt förarbete av underredet, en noggrann applicering av rostskyddsmedel, och en orubblig vilja att sträva mot perfektionism.

2003-03-13

Based on input from our international clientele, we will add multilingual content to the website. Most pages will be available in Swedish or English, and a flag icon can be clicked to easily switch between the languages.  Note: Paperwork & warranty will remain in Swedish.

2003-04-15

Även engelskan gör sitt intåg i vår hemsida. De flesta sidorna kan läsas på svenska eller på engelska. En ikon med engelsk och en med svensk flagga, klicka på det språk du vill använda.
Obs: blanketter och garanti finns bara på svenska.

2003-05-21

Ny service: Eftersom de flesta kunder inte kan närvara under de 3-5 dagar det tar att behandla en bil har vi skaffat en speciell elektronisk utrustning och software för att kunna ta digitala bilder under behandlingen av varje bil. Vi kommer att överföra bilderna på en CD-ROM, för varje bil. Utan extra kostnad!

Rostskyddsspecialisten är den första (och än så länge) enda rostskyddshallen i världen som erbjuder en sådan högteknologisk service till alla sina kunder. 

Obs:
Hos Rostskyddsspecialisten är kunder alltid välkomna att titta på när vi arbetar. Vi tycker nämligen att det är varje kunds rättighet att se vad de får för deras hårt intjänade pengar. Och vi på rostskyddsspecialisten är stolta över att leda Sverige till en högre standard inom bilrostskydd.

2003-05-21

Nytt domännamn: nu kommer det betydligt kortare namnet www.bilrost.com att användas av Rostskyddsspecialisten.

Obs : Domänen www.rostskyddsspecialisten.com kommer att fortsätta gälla, men den viktigaste är www.bilrost.com.

2003-06-10

Hemsidan är nu fullständigt uppdaterad, och innehåller både information och verkliga exempel med rostskyddsbehandlingar hos Rostskyddsspecialisten. Sidan har en ny 3-D interface samt en snabbmeny på varje sida. Stora avdelningar som "Closer Look: Bakom Kulisserna" har lagts till och innehåller massvis med foton och beskrivningar. Vi kommer att introducera en ny avdelning, rostskyddsföretagsjämförelse senare den här månaden.

2005-08-22 Hemsidan uppdaterad -- Rostskyddsspecialisten erbjuder billigare rostskyddsbehandling än andra fast betydligt bättre behandling där kundservice är ett nyckel ord. Vi erbjuder lånebil till självkostnadspris (andra tar 600 kr om de ens har lånebil)..
2006-07-25

Hemsida uppdaterad med rostskyddsbehandling av lätta lastbilar och minibussar. Tilläggs tjänster sandblästring, målning av underrede med 3 komponents grund färg samt behandling och målning av broms sköldar.

2006-09-25 Rostskyddsspecialisten byggandet 3:rd generationens rostskydds hall..
2006-10-26 Hemsidan uppdaterad -- Uppdatering av hemsidans arkitektur och navigering.
2007-01-01 Nytt domain namn! Nyåret ringer in vår nya address www.rostskydd.com
2007-04-22 Test, design och planering har resulterat i byggandet av norra Europas mest avancerade rostskyddshall, 4:de generationens rostskydds hall. Hallen inkluderar varmlufts torkning, naturvänligt sätt att ta hand om miljöfarligt avfall, sandblästring och högre lyft förmåga på våra bil lyftar.
2007-10-23 Hemsidan uppdaterad -- Nya E-4 North Uppsala utträde fullständig, sparar 10 minuter i körtid från Stockholm till Smedsbo Gård! Ny karta och riktningar läggas till, bland annat en högupplöst PDF med integrerad kör anvisningar på både svenska och engelska.
2008-11-20 Hemsidan uppdaterad -- Nya funktioner: Bil Galleri, Gästbok, Synpunkter.
2008-12-15 Jul 2008!
2009-02-15 Hemsidan uppdaterad -- GPS: N 59 54' 05" / E 17 23' 31"
2009-12-25 Ny e-posttjänst: kund bilfoto med framsteg.
2010-04-22 20 års verksamhet inom Sverige och Uppsala -världens bästa rostskydd specialist!
2010-05-30 Hemsidan uppdaterad -- nya funktioner.
2011-02-14 Hemsidan uppdaterad -- nya gästbok.
2011-09-03 Hemsidan uppdaterad --fler kund bilar läggs till kundbilar.
2012-06-06 Förlängd garanti från 6 till 8 år! Det bästa i Europa!
2013-08-01 Förlängd garanti från 8 till 10 år! Det bästa i världen!
2014-01-01 24 års tjänst i Sverige! .
2014-03-01 Ny webbplats tillägg.

Också lagt till nya tjänster #4 - #7:
#4. Bromssköldar och bromsok
#5. Motor / automatisk växellåda
#6. Drivaxlar
#7. Bakre stötfångare
2014-04-29 Webbplats förbättringar, ikoner, kartor, funktioner.
2014-05-01 Ny! Rostskyddsspecialisten Forums.

Funktioner inkluderar:
* Moderna nya forum
* Medlemmar kan ställa forum på svenska eller engelska i sin egen profil
* Privata meddelanden (PM)
* Registrerat Kund erkännande och belöningar
* Medlem uppladdningar (filer, bilder, dokument)
* Direkta diskussioner om rostskydd, frågor, erfarenheter
* Off-Topic (OT) Forum för diskussioner utanför rostskydd
* Forum ersätter också gamla webbplats funktioner i Guestbook, Feedback.

Vissa forum (och direkta länkar till dem) är:
Announcements & News
FAQ (Frequently Asked Questions)
Rostskyddsspecialisten Services
Specific Vehicles
Rostskyddsspecialisten Customer Experiences
Other Rust/Corrosion Discussion
Off Topic
Feedback & Suggestions

   

Rostskyddsspecialistens Garanti

. 10 års Garanti !!Rostskyddstestrostskyddsbehandling  Nils Angerstig                             map & directions
Smedsbo 755 92 Uppsala  •  Tel. 018-36 20 20  •  Mob. 0705-36 20 20              www.bilrost.com   


Tectyl (inte dinitrol, dinol, tuffkote, tuff kote, auson, merkasol, noxudol)
.