meny
Bilrost.com - rostskydd, underredsbehandling bil: Tectyl Dinitrol Dinol i Uppsala Stockholm
Rostskydd Forum
Rostskydd Karta
Click flag for English! underredsbehandling

Välkomen till Rostskyddspecialisten, Mästare på rostskydd

Rostskydd

Så här skyddar vi din bil

Steg efter steg. med bilder på en 6 år gammal Mazda 626!

 Skruva bort plast detaljer


Steg ett

Skruva bort plastdetaljer

Hjul, stänkskydd, innerskärmar och alla plastdetaljer skruvas bort innan man underredstvättar bilen.

Observera de grå ytor i hjulhuset jämfört med den lilla skrovliga ytan precis över den rostiga bromsskivan. Den skrovliga ytan, en femtedel, är det enda rostskydd i det här hjulhuset, och de grå ytorna har aldrig blivit rostskyddsbehandlade. Omedelbara rostangrepp är oundvikliga. Bilar av idag har endast ca 30 % rostskydd (Gjort av en robot med ekonomi knappen intryckt som på en tvättmaskin).

Obs: Bilen har redan tvättats och sandblästrats. Alla silver/grå ytor inklusive stötdämpare, fjädersäten, rambalkar var rostiga på grund av att biltillverkaren fuskat med rostskyddet.

 Högtryckstvätt


Steg två

Underredstvätt

Smuts.. vägsalt... sand... lera... tvättas bort med en hetvattenhögtryckstvätt, ibland även med ångtryck Smutsen tar sig in under bilen och påskyndar processen av rostangrepp. Det sker mestadels på ställen bilägare inte kan se, eller inte ens skulle ana! (innanför innerskärmarna mm).

Obs: En bil ska alltid bli noggrant tvättad, och rost borttagen (se steg 3!), sen torkad före grundmålning & rostskyddsbehandling (Steg 4 & 5).

 Före

  Halvvägs

  Efter

  Diamant slipstift

Steg Tre

Ta bort rosten!

Metod 1: Sandblästring

Före sandblästringen
: Bilden togs precis efter att man hade högtryckstvättat bilen från salt, sand, smuts. Se hur mycket rost! Och det är bara en 6 år gammal Mazda 626!

Halvvägs med blästringen: Övre delen är full av djup rost och man kan se toppar av rost. Rostfläckar är ställen där metallen har försvunnit pga. korrosion, vilket försvagar den återstående strukturen. Speciellt tyngre metall, såsom golvet, bottenplattan vid bromsarna, etc. och ibland blir metallen tunn som papper, eller till och med rosthål.

Efter blästringen: Metallen är ren. Den farliga rosten är borta!

Obs 1: Det kan ta mer än en dag och sex eller sju säckar av speciell sand för att ta bort rosten på en sådan här genomsnittsbil.

Obs 2:
Metallen nu är ren och snart kommer den att behandlas mot ytterligare rost, med en grundfärg och rostskyddsmedel, och den metall som rostat är borta.

Metod 2: Mekanisk borttagning

Diamant slipstift: Man behöver också använda mekaniska verktyg för att ta bort rosten. Det kan vara diamantslipstift, fiberrondell, tryckluftsverktyg, mindre sandbläster. Man använder dem på de ytor som är lackerade.

Obs: Rosten måste tas bort från metallen innan man lackerar grundfärgen och rostskyddar . Ändå finns det företag som vägrar tvätta och ta bort rost. Det är en anledning för att de inte kan erbjuda en långtids garanti, som vår Garanti.

  Grundfärg

  Vänster bak hjulupphängning

Steg Fyra

Lackering med grundfärg

När bilen är ren från rost och helt torr, lackerar man alla sandblästrade och slipade metallytor och alla plåtfogar två gånger med en speciell
3 komponents epoxy grundfärg, för att förhindra rost.

(den kan ha skiftande nyans)

  Tunn rostskyddsmedel (hetvax)

  Ingångshål
Steg Fem

Hålrumsbehandling (hetvax)

Man måste även förebygga rost inuti alla rambalkar och hålrum. Ingångshål används och med ett speciellt verktyg som är en 2 meter lång metall slang för att nå de ställen som annars lämnas bort av slarviga företag (se Nyheter). Även hela bottenplattan måste behandlas (grundfärg innan tjock rostskyddsmedel appliceras).

Som oberoende företag får vi välja av vilket rostskyddsmedel i hela världen. Vi har testat och jämfört dem alla... för din bil är värd det!

 

Tjock rostskyddsmedel


Steg Sex

Tjock rostskyddsmedel på underredet

Det här är det absolut bästa sättet att skydda bilen mot stenskott, salt och smutsangrepp undertill. Tjock rostskyddsmedel appliceras med extrem noggrannhet i tre lager med torktid emellan för att inte vatten, salt, mm, ska kunna tränga in. Vägsaltet är mycket korrosivt, och extremt aggressivt mot bilens metall. Kvalitet rostskyddsmedel är ett av skälen till att vi kan erbjuda våra en 10-årig Garanti, vilket de flesta andra rostskyddshallar i Sverige inte får göra eller vill göra.
rostskyddsbehandling  Nils Angerstig                             map & directions
Smedsbo 755 92 Uppsala  •  Tel. 018-36 20 20  •  Mob. 0705-36 20 20              www.bilrost.com   


Tectyl (inte dinitrol, dinol, tuffkote, tuff kote, auson, merkasol, noxudol)
Vi rostskydd, rost skydd, underredsbehandling, rostskyddsbehandling, rostbehandling, tectyl, underedsbehandling. Inte tuff-kote dinol, tuffkote, tuff-kote, tuffkote dinol, dinitrol, dinol, tuff kote, auson, merkasol, noxudol. Vi tectyl rostskydd i rostskydd, bilrostskydd, rostskydd bilskydd, underredsbehandling, Rostskyddsspecialisten. Bilvård, Bilvårdshuset, bil rost, bilrost, vatten, sandblästring, tectylbehandling, korrosioninstitutet. Bilrost.com - rostskydd, underredsbehandling: Rostskyddsspecialisten bil Tectyl bästa! Vi skyddar din bil från rost! Uppsala, Stockholm!