meny
Bilrost.com - rostskydd, underredsbehandling bil: Tectyl Dinitrol Dinol i Uppsala Stockholm
Rostskydd Forum
Rostskydd Karta
Click flag for English!

Välkomen till Rostskyddspecialisten, Mästare på rostskydd

FAQ

 

1. Min bil är ny, behöver ijay rostskydd, a bilen?
2. Jag har fått en rostskyddsgaranti från fabriken. Behöver jag behandla bilen ändå?
3. Det finns företag som inte tar bort plastlister, luckor, höljen, pluggar och även däck. Varför?
4. Tvättar ni verkligen bort smuts, salt, lera mm på undersidan?
5. De flesta hallar använder ingen varmluftstork för att torka bilarna. Varför är det viktigt?
6. Varför är det nödvändigt att ta bort rosten?
7. Vänta lite… Företaget X sade ju att rosten inte behöver tas bort!
8. Vad är fördelen med att grunda underdelen?
9. Varför behöver man behandla skärmarnas och dörrarnas insida?
10. Varför är flera lager rostskydd bättre än ett enda stort tjockt?
11. Borrar ni hål under behandlingen?
12. Vad betyder “stabil” (icke-läckande) rostskyddsbehandling?
13. Jag ser att ni ger en rejäl högkvalitativ biltvätt till varje bil ni behandlar. Varför?
14. Varför ger ni en gratis CD-ROM med digitala bilder på bilen under behandling?
15. Ni låter kunderna titta medan ni behandlar, Varför gör inte alla företag det?
16. Är det sant att ni erbjuder en lånebil till självkostnadspris under tiden min bil behandlas?
17. Vissa företag ändrar ofta namn, (eller går i konkurs) Hur länge har ni varit verksam?
18. Uppmuntrar ni att jämföra Rostskyddsspecialistens behandlingar med andra företags?

 

1. Min bil är ny, behöver ijay rostskydd, a bilen?

Det bästa tillfället för att rostskydda en bil är när den är ny, och ännu rostfri. En korrekt behandling kan förhindra helt att bilen skadas av rost och korrosion. Att rostskyddsbehandla sin bil direkt efter inköp är faktiskt det mest ekonomiska!
2. Jag har fått en rostskyddsgaranti från fabriken. Behöver jag behandla bilen ändå?

Vissa biltillverkare påstår att deras bilar inte kommer att rosta. Bilarna är tyvärr bristfälligt behandlade, och kommer att rosta. I visningslokalerna har försäljarna för uppgift att prata om galvanisering eller om vad som helst marknadsförarna har hittat på som försäljningsargument för det året. Ibland erbjuder tillverkarna en ”garanti” mot rost. Men när rost dyker upp (det händer alltid i Sveriges hårda körmiljö) brukar de inte reparera det, förutom möjligen om de tvingas göra det, eller kanske om det finns en intensiv nyhetsbevakning om fallet. Biltillverkarna prioriterar att pressa ner priserna, och ett sätt att sänka dem är att fuska med rostskyddet. Processen att få biltillverkarna att erbjuda ett ”riktigt" rostskydd och att backa upp det med ett gällande garanti går smärtsamt sakta.
3. Det finns företag som inte tar bort plastlister, luckor, höljen, pluggar eller däck, varför?

Smuts och salt brukar samla ihop sig bakom många avtagbara detaljer och delar, som stänkskydd t.ex. och bildar flera centimeter djupa klumpar. Därför är det helt nödvändigt att ta bort pluggarna för att behandla insidan av skärmar, dörrar etc. Biltillverkarna behandlar nästan aldrig metallen som finns bakom pluggar, plast osv. Vi gör det de borde ha gjort för er. För att ta bort dessa 50-80 skruvarna, pluggar och delar på en vanlig bil tal ett par timmar. Plus ytterligare ett par timmar för att rengöra metallen, ta bort rost och behandla just dessa områden. Det händer ibland att företag bara hoppar över dessa steg, och räknar med kundens okunskap.
4. Tvättar ni verkligen bort smuts, salt, lera, mm på undersidan av bilen?

Jaja minsann! Vi gör faktiskt mycket mer än en snabb sköljning. I regel måste man högtryckstvätta mellan en och två timmar speciellt om det handlar om bilar som är äldre än 2-3 år.

5. De flesta hallar använder ingen varmluftstorkare för att torka bilarna. Varför är det viktigt?

Maskiner som blåser och riktar varm luft torkar metallen fullständigt och snabbt, vilket minskar risken för den obetydliga rosten som ibland förekommer på kal metall. Värmeutrustningen är dyr, både prismässigt och driftmässigt. Dessutom upptar bilen en hel serviceplats under torkningen.

Därför nöjer sig de flesta att bara snabbt skölja bort smutsen på bottenplattan och sedan parkerar de bilen under ett par dagar för att den skall torka. Sedan kör de bilen tillbaka till service båsen och sprayar ett eller två lager rostskyddsmedel, utan att bry sig om att ta bort rost.

Kunder har ingen aning om hur de blir nonchalerade, för det svarta lagret ser nästan likadan ut överallt. Egentligen bryr sig de flesta företag inte om detta, de tar ju inte bort den befintliga rosten! Den extra rosten som kommer från deras sköljning har ingen betydelse jämfört med den mängd rost de låser in på skärmarna genom att täcka den med svart kladd!

6. Varför är det nödvändigt att ta bort rosten?

Rosten måste tas bort från kal metall för att den skall kunna vara mest greppvänlig, och för att undvika framtida angrepp. Försummar man rostborttagningen kan man låsa in smuts och rost på skärmen, och även orsaka en fortsatt försämring av bilens kaross.

Tar man bort rosten ordentligt innan man stryker på rostskyddsmedel förebygger man rost och korrosion hela bilens livstid. Det är en anledning till att Rostskyddspecialisten kan erbjuda en riktig 10-års garanti! Och det är också en av anledningarna att konkurrenter inte ger sådana garantier.

7. Vänta lite… Företaget X sade ju att rosten inte behöver tas bort!

Eftersom du läser det här är du säkert en medveten kund som inte låter sig luras av lockande försäljningsargument. Vissa företag påstår att deras ”tunna” medel är ”penetrerande”, och ”stoppar” rosten. Som bäst är detta en halvsanning, det kan vara sant under mycket kontrollerade förhållanden, eller i ett laboratorium. Sådana påståenden är fula tricks för att öka vinsten.
Att ta bort rosten från en bil kräver arbete, utrustning och tid.

Om 5 minuter av en vältalig försäljare och fina broschyrer kan övertyga några, så är det ”lätta pengar” för dessa låg standard företag.
För dessa företag är det viktigaste att få pengar, och få bilen in och ut ur verkstaden så att de gör största vinsten. Men att ta bort rost skulle sänka deras lönsamhet och minska deras vinst… Men att ta bort rosten är bra för kunden och för bilen.

8. Vad är fördelen med att grunda underdelen?

Det är det bästa sättet att skydda bilen under en lång tid. Även en bil med riklig rost kan skyddas fullständigt för flera år, när metallen är rostfri och grundad!

9. Varför behöver man behandla skärmarnas och dörrarnas insida?  

Smuts, salt osv samlas på insidan av skärmar och dörrar och startar korrosionen inifrån ut. De flesta tänker inte på det, tills tecken som små bubblor börjar synas. Det betyder att metallen ÄR förstörd, och att rosthålen redan finns. En korrekt behandling med Tectyl förhindrar sådana skador!
10. Varför är flera lager rostskydd bättre än ett enda stort tjockt?

Vi har testat olika metoder, och resultatet har visat att flera lager ger bäst skydd. Det kan jämföras med att applicera 2 eller 3 lager målarfärg istället för ett enda tjockt. Dessutom appliceras varje lager från olika riktningar, vilket hjälper till att undvika spray ”skuggor” (ytor som blockeras av något; Sprayar man bara en gång når man inte till dem, vilket händer hos de flesta andra företag) Vår metod att applicera rostskyddsmedel är en av anledningarna att vi kan erbjuda en 10-års garanti!

11. Borrar ni hål under behandlingen?

Ja, vi behöver ingångshåll i dörrarnas sidor. Vi brukar göra det under dörrens låsmekanism, på utsidan av dörren, och det märks inte.

Till skillnad från andra företag behandlar vi den metallen, och vi pluggar igen hålet.

12. Vad betyder “stabil” ( icke-läckande ) rostskyddsbehandling?

Rostskyddsmedel från företag kan fortsätta att sakta droppa och rinna under en viss tid efter behandlingen. Ibland orsakar deras rostskyddsbehandling en sådan röra att de ger kunden en ”efter behandling biltvätt kit” och förväntar sig at kunden kommer att göra det jobbiga rengöringsarbetet.
13. Jag ser att ni ger en rejäl högkvalitativ biltvätt till varje bil ni behandlar. Varför?

Vadå, gör inte alla företag det?


14. Varför ger ni en gratis CD-ROM med digitala bilder på bilen under behandlingen
 

De mesta av det riktiga arbete för att skydda din bil syns inte riktigt när bilen är klar. Vi vill ge dessa bilder på hur bra bilen har behandlats, och kanske skulle det sporra andra företag att ge bättre behandlingar, när kunderna blir mer kräsna!

15. Ni låter kunderna titta medan ni behandlar deras bil. Varför gör inte alla företag det?

Många företag vill inte gärna visa vad de gör med bilarna.

De vill att man skall titta på broschyrer, betala en riklig summa och sedan vill de att man går iväg, så att man inte börjar ställa självklara frågor angående hur de behandlar bilen. Det mesta av arbetet för att skydda bilen är svårt att se när behandlingen är klar.

Om man skulle titta och ställa frågor skulle det förhala deras arbete och minska deras vinst. Ibland (om man frågar) försöker vissa företag att svara med ungefär ”vår försäkring tillåter inte att ni tittar på er bil under behandling”!

16. Är det sant att ni erbjuder en lånebil till självkostnads pris under tiden min bil behandlas?

Ja. Under tiden vi tar hand om din bil får du en av våra till självkostnadspris (50 kr/ dag).

17. Vissa företag ändrar ofta namn, (eller går i konkurs) Hur länge har ni varit verksam?

Vi har varit verksamma utan avbrott sedan 1990, då vi startade Motormannen (en fullständig bilverkstad) 1994 startade vi Rostskyddspecialisten, för att specialisera oss i bilrostskydd. Vi har aldrig bytt namn eller gått i konkurs… Men Tuff-Kote Dinol i Uppsala har gjort det. Idag är vi den bästa, äldsta och mest erfarna rostskyddshall i Uppsala.

18. Uppmuntrar ni att jämföra Rostskyddspecialistens behandlingar med andra företags?

Ja! Rostskyddspecialisten är den bäste och vi föreslår varje kund att de skall jämföra och ställa frågor.

P.S. Kanske vi kan hjälpa till med att höja behandlingens kvalité hos dessa andra företag!
 
 



rostskyddsbehandling  Nils Angerstig                             map & directions
Smedsbo 755 92 Uppsala  •  Tel. 018-36 20 20  •  Mob. 0705-36 20 20              www.bilrost.com   


Tectyl (inte dinitrol, dinol, tuffkote, tuff kote, auson, merkasol, noxudol)
.